Ето каналджията, който дрогиран се опита да премине през Бургас със 72-ма мигранти

Прокуратурата иска постоянен арест за Сейхан Ахмед

Актуални новини
15:16 - 26 Юни 2023
3284
Ето каналджията, който дрогиран се опита да премине през Бургас със 72-ма мигранти

Районна прокуратура Бургас ще иска постоянна мярка „задържане под стража“ за каналджията, който се качи дрогиран зад волана на тир и опита да прекара през Бургас 72-ма мигранти.

Събота сутринта водачът на тира не се подчинява на стоп палка на КПП „Пода“ и навлиза с висока скорост по бул. „Тодор Александров“ в Бургас. Полицейските служители с вериги с шипове го чакат на светофара на ул.“Спортна“, но малко преди това, чрез различни маневри патрулните автомобили все пак спират тира до бензиностанция „Лукойл“.

Шофьорът се опитва да избяга, изоставяйки камиона, но бързо е задържан.

Оказва се, че превозва 72-ма нелегални, самоопределящи се като афганистанци. Самият той пък се е качил зад волана дрогиран с метамфетамин. Незабавно е задържан.

Според информация на Флагман.бг името на каналджията е Сейхан Ахмед, на 45 години. Той е роден в Кърджали, но живее в хасковската община Маджарово. Преди време е бил шофьор на фирма за дърводобив, но са го хванали да кара пиян и са го уволнили. Сега явно се е опитал да изкара лесни пари.

Прокуратурата ще настоява за постоянен арест, а предвид сериозността на деянието, се очаква и ефективна присъда за Сейхан.