Европа се откъсва напълно от „Газпром“

Икономика
16:35 - 01 Септември 2022
2848
Европа се откъсва напълно от „Газпром“

"България като част от Европа трябва да се откъсне от руския газ. Можем да видим болката и страданието, причинени от това да се разчита на Владимир Путин и на газ, който се доставя през ''Газпром'' и Русия.

Избираме САЩ, Европа и България като потенциален център за съвместно преодоляване на този проблем. Европа е в състояние напълно да се откъсне от "Газпром", каза за предаването (О)позиция на "Сега" Майк Помпео.

Помпео е американски политик, дипломат, бизнесмен и адвокат. Бил е директор на ЦРУ. През 2018 г. става държавен секретар в администрацията на Доналд Тръмп. Към днешна дата е председател на Консултативния съвет на Linden Energy LTD, която придоби 50% от ''Овергаз Инк" АД. Помпео беше за по-малко от 24 часа в София.

"Всеки българин трябва да разбере, че ще е по-добре, ако пазарите тук са свободни, честни и отворени. Конкуренцията намалява цената, конкуренцията създава разнообразие от доставчици за клиентите. Това е прозрачност, чрез която можете да видите какво се случва", подчерта той в интервюто.