Евровизия 2023 ще е във Великобритания

От Би Би Си се ангажират да превърнат събитието в истинско отражение на украинската култура

Шоу
15:01 - 25 Юли 2022
2368
Евровизия 2023 ще е във Великобритания

Обединеното кралство ще бъде домакин на Евровизия 2023, въпреки че победата тази година беше за Украйна. Решението е взето от съображения за сигурност заради войната в Украйна.

След поредица дискусии Би Би Си, като телевията-продуцент на заелия второ място в конкурса за 2022 г., беше поканена от EBU да бъде домакин на 67-ия конкурс за песен на Евровизия.

Би Би Си е поемала домакинството и на други страни-победители в четири предишни случая. Организаторите дават заявка конкурсът следващата година да покаже креативността и уменията на един от най-опитните обществени оператори в Европа, като същевременно гарантира, че тазгодишните победители, Украйна, ще бъдат представени достойно по време на събитието.

Представители на украинската телевизия ще работят с Би Би Си, за да разработят и внедрят украинските елементи на предаванията през следващата година. Украйна, като страна победител в конкурса за песен на Евровизия 2022, също автоматично ще се класира за големия финал на предстоящия конкурс.

От Би Би Си се ангажират да превърнат събитието в истинско отражение на украинската култура, заедно с демонстрирането на разнообразието от британска музика и творчество. Сега Би Би Си ще започне процеса за намиране на град-домакин.