Фалшива дрога убила Явор Захариев

Приятели на музиканта настояват да бъде издирен дилъра, продал му опасните наркотици

Новини
16:28 - 07 Април 2019
6846
Фалшива дрога убила Явор Захариев

Вокалистът на популярната рок група "Гравити ко" Явор Захариев може и да е станал жертва на опасна фалшива дрога. Това допускат негови колеги и приятели, които още не могат да приемат ненавременната смърт на музиканта. Той издъхна в петък, 5 април, след като два дни се бореше за живота си в "Пирогов" след тежка интоксикация на организма вследствие на злоупотреба с дрога.

След като преди години заряза наркотиците и живя дълго време в комуна, Явор се върнал към порочния си начин на живот миналата есен. Той се дрогирал системно с хероин, метаамфетамини и кристали. Никога обаче не изпадал в безсъзнание.

"Според мен, той знаеше добре коя доза е безопасна за него - все пак имаше повече от 20 години "стаж" в тази работа. Смятам, че за да се стигне дотук, е взел някаква нова опасна фалшива дрога. Някои казват, че е било хероин, други - кристали. Може би хероина е бил примесен с нещо друго, което го е довършило. Смятам, че роднините му трябва да поискат аутопсия. И още - защо не се разследва кой му е продал тази дрога, кой е дилъра, доставил му опасния наркотик? Нали в България продажбата на опиати се преследва от закона? В кооперацията има камери, нека полицията изземе записите и види кой е доставил наркотиците на Явката", коментира близък приятел на Захариев пред Lupa.bg.

Съседи разказали на полицаите, че 2 дни преди Явор да бъде открит безжизнен, в дома му дошъл странен мъж с качулка. Вероятно той му е доставил смъртоносната дрога. Входната врата на апартамена му стояла отворена.

Музикантът е бил открит от леля си в безпомощно състояние в сряда по обяд. Тя го намерила в безсъзнание, потънал в кръв, със счупен нос. Оказало се, че той е бил силно дехидратиран, след като 3 дни не е пил вода - именно затова и бъбреците му отказали.