Фамозен мач срещна Нико Уилямс с историята

Испанският национал на Атлетик Билбао блестя срещу Грузия

Спорт
11:44 - 01 Юли 2024
812
Фамозен мач срещна Нико Уилямс с историята

Нико Уилямс, без съмнение, до момента е сред основните кандидати за приза Играч №1 на Евро 2024, след като не спира да твори по лявото крило на нападението на Испания.

При успеха над Грузия с 4:1 в 1/8-финалите от турнира в Германия 22-годишното крило на Атлетик Билбао вкара първия си гол в надпреварата, разписвайки се в 75-ата минута от мача, за да направи резултата 3:1.

Преди това Нико Уилямс направи асистенция при гола на Родри за 1:1 в 39-ата минута.

Наред с попадението и асистенцията, острието на Испания не сбърка нито едно от своите подавания, като успя да намери свой съотборник при всеки един от своите 46 паса по време на срещата.

Откакто УЕФА води статистика от 1980 г. нито един футболист до момента не е успявал да вкара гола, да направи асистенция и да регистрира 100% точност на пасовете си в рамките на един мач от европейско първенство.

Е, това вече се промени, след като Нико Уилямс успя да го стори и бе с основна заслуга за това, Испания да се класира за 1/4-финалите на Евро 2024, където ще се изправи срещу Германия.

Според Нико Уилямс иберийците стъпка по стъпка показват, че са страхотен отбор. Футболистът на Атлетик Билбао е категоричен, че следващият съперник Германия е много труден.

"Наистина съм много щастлив от това, че продължаваме към 1/4-финалите. Стъпка по стъпка показваме, че сме страхотен отбор. Ще продължаваме да го показваме на такова ниво", каза Нико Уилямс.

"В началото направихме грешка. Вкараха гол. Автогол наш беше, но реагирахме и поправихме нещата. Много съм щастлив от моя гол и ще го помня винаги", добави той.

"Срещу Германия ще е много труден мач. Играят у дома, играят качествен футбол, ще видим какво ще направим", каза още атакуващият играч.