Фън шуй в действие: Как да бъдем успешни и щастливи през есента?

Нещо за четене
18:04 - 11 Ноември 2021
4866
Фън шуй в действие: Как да бъдем успешни и щастливи през есента?

Намираме се в разгара на есента, багрите навън радват очите ни, но и някак се чувстваме по-уморени и често без настроение . Древното учение фън шуй помага в различни сфери на живота ни и в различни моменти с конкретни елементи и способи. Затова можем да използваме силата на учението, за да бъдем успешни и балансирани през есента. 

За целта веднъж трябва да обърнем внимание какво да има в дома ни, а втори път да внимаваме какво обличаме през този сезон. 

През есента фън шуй експертите съветват да залагате на пастелните земни цветове, за да привличате късмет. Добре е в дома ви да сложите тиква, която символизира късмета, привличането на материални придобивки и здраве. Може да сложите такава и пред входната си врата, така ще ви предпазва от зли сили.

Внесете повече свеж въздух в дома си, като се обградите със свежи цветя. Домашните растения освежават въздуха, премахват токсините от дома и освежават пространството. Подобно на осветлението, растенията са лесен начин да подобрите енергията в дома си и да привлечете благосъстояние. Пищните зелени растения с широки листа са най-подходящи. Те внасят живот в ъглите, омекотяват греди и колони и внасят свежест в дома. Най-добре е да се държат в източни, югоизточни и южни сектори. Никога не ги поставяйте в спалнята, освен ако не става въпрос за някой мъничък кактус. Тези растения поглъщат електромагните вълни от електрическите уреди и помагат да се съхрани влагата в помещението.

Фън шуй е изкуство на баланса, или на онова, което ние правим всеки ден съвсем инстинктивно, задействани отново от природните закони.

Със скъсяването на деня започват все по-драстично да ни липсват светлината и топлото настроение. Решението е да прибавим повече от нея. Допълнителна настолна лампа в тъмния ъгъл в дневната, две-три запалени свещи върху полицата, подменяне на електрическите крушки с малко по-мощни, почистване на абажурите от натрупалия се прах... Всичко това ще озари буквално живота и душата ви.  

За да подобрите любовния и социалния си живот, добавете повече жълто съответно в спалнята или дневната. Освен че е прекрасен цвят за сезона, жълтото внася допълнителна светлина в помещението и се смята, че засилва комуникативността.       

Що се отнася до дрехите, сега е моментът да преминете от летните, искрящи и ярки цветове, към топлите есенни такива. Червеното се смята за цвят на здравето и изобилието и е подходящ цвят, когато водите преговори, защото ще ви направи по-уверени. Не прекалявайте обаче с този цвят, защото тази година е година на Бика, а той както знаем не обича червено.

Облечете се в оранжеви нюанси за по-успешно общуване и оживени разговори. Тъмновиолетовото ще ви настрои на духовна вълна, освен това ще накара събеседниците ви да ви приемат като силна и мъдра личност. Жълтото и кафявото допълват есенната палитра и са носителите на земните вибрации, които зареждат дома и нас самите с енергията на Майката Земя.