Фандъкова: Директорът на АГ „Шейново“ трябва да овладее ситуацията

Протестите на медици в общинското здравно заведение продължават

Актуални новини
12:01 - 18 Септември 2023
2683
Фандъкова: Директорът на АГ „Шейново“ трябва да овладее ситуацията

Надявам се временно изпълняващият длъжността директор на АГ „Шейново“ да успее да овладее ситуацията и да я успокои. Това е отговорност на директора, коментира пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.  

Поводът за коментара са продължаващите протести на медици в общинското здравно заведение. Протестът им е в подкрепа на д-р Румен Велев, който единствен се е явил на конкурс, но вместо него за временно изпълняваща длъжността е била назначена Таня Андреева.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова припомни, че решението на Столичният общински съвет (СОС) предполага нов конкурс, който да се организира от новия Общински съвет след местните избори. „Смятам, че така е редно и винаги, когато има някакво напрежение по повод на конкурси, е по-добре да се прекратят и да се направят наново, за да няма съмнение“, коментира Фандъкова. По думите ѝ това е една от най-големите и изключително важни за София болници. „Знаете, че там имаше и тежки инциденти преди малко повече от година. Още тогава бях много разтревожена и сега съм разтревожена“, каза тя. 

Имаше диалог. Аз винаги съм подкрепяла болница „Шейново“ мисля, че това е безспорно, включително с огромни инвестиции в болницата от страна на Столичната община, и в края на краищата управлението изисква много голяма отговорност и внимание, за да не се допускат такива тежки инциденти, заяви още Фандъкова.