Фандъкова: Готови сме за снега

Цялата техника е налична и в готовност, увери кметът на София

Новини
13:33 - 18 Ноември 2022
1501
Фандъкова: Готови сме за снега

Около 335 снегорина са налични на територията на Столична община във всички бази, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя посочи, че налични са и над 35 000 тона реагенти. В края на октомври кметицата е наредила проверка на всички седем фирми, които отговарят за почистването на територията на Столична община. Тя е показала, че цялата техника е налична и в готовност.

„Има достатъчно количества соли, които са необходими за този сезон. Следим много внимателно прогнозите“, допълни кметът на София.

Налични са още и 11 малки роторни снегорина за тротоарите по улиците, както и няколко големи роторни снегорини и верижна техника за природен парк „Витоша“.

„Най-важното е да не се блокира движението в София. Приоритет остават трасетата на градския транспорт. Наред с това и големите квартални улици, за да могат хората да се придвижват“, уточни още Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ е възможно още в понеделник по високите части на природен парк „Витоша“ да се наложи обработка заради очакван снеговалеж.