Фандъкова призна: Допуснахме и грешки, загубих доверие в много хора

Столичният кмет хока опонентите, че работят в кампанията само с внушения

Топ
09:52 - 14 Септември 2019
3768
Фандъкова призна: Допуснахме и грешки, загубих доверие в много хора

Разбира се, че се допускат и грешки, правят се и пропуски. Аз съм сменяла хора от екипа, публично, ясно съм се разделяла с хора, когато има грешка или има загубено доверие. Новите приоритети и проекти имат нужда от нова енергия и нови хора. Така кметът на София и кандидат за пореден мандат Йорданка Фандъкова коментира неофициално стартиралата кампания за местния вот в столицата. Според нея опонентите й работят в нея само с внушения, без конкретика. 

"Когато има съмнения, аз веднага съм сезирала органите. Корупцията се бори по този начин, а не с внушения", отсече тя пред БНТ. Но уточни, че приема сериозно всички други кандидати за кмет и добави, че всички били достойни с това, че са решили да излязат и да се борят за столицата. 

"Нямам илюзията, че кампанията ще бъде лесна. За мен никога тази позиция никога не е била за власт - тя ти позволява да работиш за промяна, за развитие, да работиш за хората", каза още кметицата. 

Относно мерките за по-чист въздух в София, тя заяви, че началото е поставено с подмяната и модернизацията на автобусите от градския транспорт, което е намалило 2,5 пъти вредните емисии. Тази година за първите шест месеца имаме намаление с 1/3 на замърсяването в сравнение с миналата година, допълни Фандъкова.

"През последните 10 години наложихме скоростно промяната, каквато София не познаваше. Днес тя ни се струва като нещо естествено, но всъщност не е. Тя се дължи на много работа, на много ясен план, на много конкретни проекти. За да продължи със същата скорост развитието на София, е нужно да продължим промяната на града“, каза кметът. Тя посочи, че има обновен екип от хора, които са постигнали сериозни успехи в различни сфери, които са готови да работят за София.