Фандъкова в последния си ден като кмет: Оставям града на млади хора

Утре клетва ще положи Васил Терзиев

Общество
20:00 - 12 Ноември 2023
12855
Фандъкова в последния си ден като кмет: Оставям града на млади хора

Чувствам се силна в конкретната работа - изпълнителната работа, защото да си кмет е това. Чистата политика не ме е изкушавала. Обсъждали сме различни предложения, но съм оставала там, където съм поела ангажимент пред хората. Това сподели пред Нова телевизия Йорданка Фандъкова в последния си ден като кмет на София.

"Решението, че това ще е последен мандат го взех преди избори през 2019 г. Тогава планът ми беше да мога да завърша започнатите големи проекти и да оставя града да се надгражда и на млади хора", обясни плановете си Фандъкова. Утре клетва ще положи новият кмет на Васил Терзиев заедно с новите районни кметове и общинските съветници в СОС. След 12 години управление Йорданка Фандъкова напуска Московска 33.

"Най-напред ще видя семейството си, ще си почина и ще си подредя мислите", призна Фандъкова.

Тя поздрави Васил Терзиев и му пожела успех, "защото е важно София да е успешна, да има сили да се пребори с всички предизвикателства". В интервюто кметът Фандъкова потвърди, че изпълнителят на ремонта на централната улица "Шишман" ще има 1,6 млн. лв. санкция за забавяне. С чувство за хумор тя приема отправените критики и недоволство заедно с крилатата фраза "ремонт на ремонт". Но Фандъкова добави, че контрата на "ремонта" е "хубаво е, но не е готово".

„За мен като кмет винаги е било важно основните системи на града да функционират, за да може да се надграждат“, допълни дългогодишната кметица на столицата. Тя призна, че преди година е била изпревена пред проблема да спре градският транспорт в столицата, но това вече е само лош спомен.