ФБР разследва срутването на моста в Балтимор

САЩ
19:26 - 15 Април 2024
2225
ФБР разследва срутването на моста в Балтимор

ФБР извършва разследване за престъпно деяние във връзка със смъртоносното срутване на моста "Франсис Скот Кий" в Балтимор, заяви запознат източник. Разследването се фокусира върху обстоятелствата, довели до инцидента и върху това дали са спазени всички федерални закони, предаде Асошиейтед прес.

Източникът на информацията не е бил упълномощен да обсъжда публично подробности за разследването и е говорило при условие за анонимност пред АП.

Служители на ФБР са били на борда на товарния кораб "Дали", причинил срутването на моста. Те са провели там съответните следствени действия. За разследването първо съобщи "Вашингтон пост", пише БТА.

Контейнеровозът "Дали" напусна пристанището на Балтимор в ранните часове на 26 март на път за Шри Ланка, но се удари в една от носещите колони на моста, в резултат на което съоръжението се срути в река Патапско и шестима работници от пътно-транспортна бригада загинаха. Водолази извадиха три трупа от водата, а останалите три жертви все още са в неизвестност.

Миналата седмица председателката на Националния съвет по безопасност на транспорта Дженифър Хоменди заяви, че разследващите се съсредоточават върху електрическата система на огромния контейнеровоз, който се отклони от курса. Минути преди сблъсъка корабът е имал проблеми с електрозахранването, за което свидетелстват видеозаписи, на които се вижда как светлините му угасват и отново се включват.