Федерални прокурори искат присъда от 37 до 46 месеца затвор за бивш приближен на Руди Джулиани

Новини
12:27 - 15 Януари 2022
1756
Федерални прокурори искат присъда от 37 до 46 месеца затвор за бивш приближен на Руди Джулиани

Федерални прокурори в САЩ обявиха, че искат присъда от 37 до 46 месеца затвор за Игор Фруман, едновремешен приближен на Руди Джулиани, бившия личен адвокат на експрезидента Доналд Тръмп.

Във внесените във федерален съд в Манхатън прокуратурата казва, че такава присъда би била достатъчно наказание за "водещата роля" на Фруман при издействаното на един милион долара дарения от чужбина "със спешната цел да се използват тези пари за повлияване върху изборите в САЩ". Съдът е насрочил да обяви на 21 януари присъдата срещу обвиняемия, който се е признал за виновен.

Преди седмица неговият адвокат Тод Бланч поиска клиентът му да не бъде осъждан на затвор с аргумента, че Фруман е от две години под домашен арест и поема отговорност за действията си.

През октомври м.г. Лев Парнас, друг бивш близък на Джулиани, бе признат за виновен за нарушения на законодателство за финансиране на предизборни кампании. На това дело тогава друг съобвиняем на име Андрей Кукушкин също бе признат за виновен.

През октомври 2019 г. към родения в Беларус Фруман и родения в Украйна Парнас бяха предявени първоначално обвинения, че са осигурили незаконно 325 хиляди долара дарения за щаба за преизбирането на Тръмп на изборите през 2020 г. Преди това Джулиани бил възложил на Фруман и Парнас да съдействат за очернянето на кандидат-президента Джо Байдън и неговия син Хънтър.