Федерер слага край на кариерата си догодина?

Швейцарският тенисист обмисля да се оттегли от корта след Уимбълдън

Тенис
18:56 - 17 Септември 2019
9454
Федерер слага край на кариерата си догодина?

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер може да сложи края на кариерата си след "Уимбълдън" през 2020. Швейцарецът вече е обсъдил темата със своя екип, но все още не е взел решение дали ще играе и след турнира на британска земя, предаде Би Ти Ви.

При последното си участие там Маестрото стигна до финала, но загуби от Новак Джокович в петсетова битка. Тогава Федерер пропиля два мачбола и не успя да спечели "Уимбълдън" за девети път.

"Пред стои въпросът дали да продължа да олимпийските игри в Токио. Обсъдих го с моя екип, както и със съпругата ми Мирка, и ще взема решението до няколко седмици", заяви бившият №1 в света.

Вероятната причина Федерер да отлага отказването може би е, че той никога не е печелил олимпийската титла на сингъл. Маестрото има един загубен финал - от Анди Мъри през 2012 г.

Федерер ще удължи почивката си и ще започне да се готви за новия сезон в средата на декември, като със сигурност няма да бъде готов на 100% за първия турнир от календара на АТР. Швейцарецът обяви, че целта му е Australian Open.

Маестрото е сред професионалистите вече повече от 20 години, а от 1998-а насам се поздрави със 102 титли, 20 от които от Големия шлем. Наскоро той сподели, че не иска "приказен край“ на кариерата си, а да остави корта в добро здраве.

"Има много места, които са специални за мен, за щастие. Късметлия съм. Но, да, ако трябва да избера, Уимбълдън ще бъде идеалното място, където да завърша своята кариера. Не мисля да се откажа, ако постигна титла от Големия шлем някъде, определено“, каза 38-годишният швейцарец преди няколко месеца.