Фейсбукът на Божков: Прокуратурата лъже!

Общественото мнение се влияе от документи, се твърди от социалния профил на хазартния бос

Новини
19:32 - 29 Август 2023
7127
Фейсбукът на Божков: Прокуратурата лъже!

"Общественото мнение се влияе от документи, а не от лъжи", това твърдение се появи във фейсбук профила на Васил Божков заедно с документи на арабски, а наред с това и английският и българският им превод.

Човекът, който обслужва профила му явно иска да внуши, че прокуратурата лъже, като казва, че е получила писмо за екстрадиция.

В профила на Божков е пуснато решението на съда в ОАЕ от 2021 г., с което се отказва екстрадицията му в България. То е всеизвестно. Решението е на арабски, с превод на английски и български език.

Другият документ е нещо като служебна бележка от дирекция по съдебно сътрудничество на прокуратурата на ОАЕ, в което се казва, че има решение на съда против екстрадицията на Васил Божков, но на 20 юни 2022 г. той се явил в прокуратурата и казал, че иска доброволно да се предаде.

"Така той получи този сертификат по негово искане без Дирекцията за муждународно съдебно сътрудничество да носи отговорност," завършва документът.

С това документите в профила на Божков приключват. Междувременно българската прокуратура съобщи, че тя и МВР са поучили писмо от Интерпол в Абу Даби, в което се съобщава, че тамошните власти са решили да екстрадират Божков, за когото има издадена червена бюлетина на организацията, защото е обвинен от България в пране на пари.

Изпращат се данни за полета му, дори копие от билета му и учтива молба към българското бюро на Интерпол да ги уведоми като посрещне субекта на летището.