Феноменален Роналдо с хеттрик и нов рекорд

Спорт
11:13 - 13 Октомври 2021
2149
Феноменален Роналдо с хеттрик и нов рекорд

Националният отбор на Португалия разгроми гостуващия Люксембург с 5:0 в двубой от 8-ия кръг на световните квалификации в група „А“. Над всички в срещата беше капитанът и голямата звезда на домакините Кристиано Роналдо, който се отчете с хеттрик, вкарвайки две дузпи в 8-ата и 13-ата минута и още едно попадение в 87-ата минута.

По този начин той вече има 115 гола за Португалия. Иначе по едно попадение добавиха още Бруно Фернандеш в 18-ата и Жоао Палиня в 69-ата минута.

 взеха аванс от три гола още до 17-ата минута. В 6-ата минута Бернардо Силва бе спънат в наказателното поле на Люксембург и бе отсъдена дузпа, която Кристиано Роналдо реализира.

Само три минути по-късно домакините получиха втора дузпа, този път за нарушение на вратаря Антъни Морис срещу Роналдо. Потърпевшият отново се нагърби с изпълнението и се разписа за втори път, макар реферът да го накара да пребие дузпата.

В 18-ата минута резултатът стана класически. Бруно Фернандеш бе изведен в наказателното поле и от малък ъгъл успя да прати топката във вратата - 3:0.

„Мореплавателите“ пропуснаха още няколко добри положения, включително и една прекрасна задна ножица на Роналдо, която бе спасена от вратаря. При последвалия корнер в 69-ата минута Жоао Палиня с глава реализира четвърти гол за своя тим.

В 87-ата минута отново Роналдо оформи своя хеттрик и крайното 5:0, засичайки с глава центриране на Рубен Невеш и така стана първият играч с 10 хеттрика за национален отбор.

С този успех Португалия остава на 2-ото място във временното класиране в групата с 16 точки, с една по-малко от лидера Сърбия. Люксембург е на 3-ото място с 6 точки, но вече без шансове за класиране на Мондиала в Катар.