Фенове искат Черната дупка да бъде кръстена на Крис Корнел

Настояването е заради емблематичната песен Black Hole Sun и в памет на музиканта

Новини
11:12 - 14 Април 2019 (обновена)
1970
Фенове искат Черната дупка да бъде кръстена на Крис Корнел

Интересна онлайн петиция стартира в интернет - Черната дупка да бъде кръстена на Крис Корнел. Фронтменът на Soundgarden, също така и на Audioslave, почина през май 2017-та, а групата ще остане в историята с един от силните си албуми - Superunknown (1994), в който гвоздеят е песента Black Hole Sun.

Първата снимка на Черната дупка беше показана тази седмица, а по-инициативните меломани дадоха предложение в знак на почит тя да бъде кръстена на Корнел.

"Загубихме Крис преди две години. Той беше лицето е гласът на Soundgarden и Audioslave, а цяло поколение израсна с песните му. Корнел беше една от най-обичаните фигури не само в рока, а изобщо в музиката. Неговата музика и гласът му са вдъхновяващи, влияят, променят, а дори и спасяват човешки животи", сподели инициаторът на петицията Джулиана Ярин.

"Крис Корнел остави голямо наследство за новото поколение музиканти, които искат да достигнат неговите постижения. Паметта му ще остане завинаги жива и в сърцето на всички нас - семейство, приятели, фенове. Искам от НАСА съдействие. Както и от всички учени, астрономи и участващи в това откритие - да кръстим Черната дупка на Крис!", допълни още Джулиана.

Въпреки усилията на Ярин, Черната дупка вече е кръстена. Powehi - хавайско име, което се отнася до "украсения тъмен източник на безкрайно творение".

Но никога нищо не се знае, съвсем скоро към името Powehi може да бъде прибавено и това на Крис Корнел.