Фенове на Левски и от "Герена" тъгуват за загиналия Светльо Славков

Всички изказаха съболезнования на семейството, близките и приятелите на привърженика на сините

Свят
17:49 - 04 Януари 2024
4466
Фенове на Левски и от "Герена" тъгуват за загиналия Светльо Славков

ПФК Левски изказа съболезнования на семейството, близките и приятелите на Светослав Славков, който беше убит на фронта в Украйна.

31-годишният българин е загинал в битка в Купянск, при най-северната точка на активната фронтова линия в момента във войната в Украйна. Светослав е бил голям фен на Левски.

"Почивай в мир, Светослав Славков! Изказваме искрени съболезнования на неговото семейство, близки и приятели!", написаха от "Герена".

Един от многото привърженици на Левски - Любен Ефтимов, публикува трогаделни думи за совя събрат и съмишленик, а словата се въртят из всички сини групи в социалната мрежа Фейсбук.

"За да запазим паметта на нашия брат Светльо, въпреки че можем да разказваме и говорим с часове за неговите добродетели, неповторима харизма, доброта и морал, нека сведем глави и помълчим.

Не мога да се свържа с всички или да се сетя с кого потенциално биха се свързали журналистите, които отново трупат PR и популярност на гърба на опечалените и засегнати от трагедията, която сполетя едно българско семейство.

Затова искам чрез този пост да предупредя и призова хората, които уважаваха нашето момче, да не участват в предавания или интервюта, свързани с неговата гибел.

Всеки може да прецени, кое е добре за него и от какво има нужда. Дали жаждата му за медийна изява може да бъде утолена с мълчание и една свещичка запалена в близката църква или не може да бъде спрян пред нищо за няколко минути "ефирна слава".

Ще повторя, моят съвет е да бъдем смирени и да се молим за скъпия ни приятел Светльо. Макар тялото му да е далеч от нас и за съжаление от родната земя, то усмивката му ще грее вечно в сърцата ни. Бъдете зрели и разумни. Проявете уважение към него и семейството му.

П.П.: Това важи в пълна сила и за всички политически формации и представители, които ще се въплатят в ролята на загрижени съмишленици или съдници. Замълчете!".