Фенове на Ливърпул направили "бомба" за €2200, арестували ги

Реал с жест към мърсисайдци след снощния мач на "Бернабеу"

Спорт
15:57 - 16 Март 2023
2087
Фенове на Ливърпул направили "бомба" за €2200, арестували ги

Испанската полиция арестува двама фенове на Ливърпул в Мадрид - за неплатена сметка от 2200 евро, след като "поканили всички" на парти. Когато Шампионската лига е в разгара си, почти неизбежно е да чуем за английски футболни фенове, които правят нещо нередно, и тази седмица дойде ред на мърсисайдци.

Те пътуваха до Мадрид за реванша от осминафиналите срещу Реал, след като паднаха в първата среща с 2:5 у дома.

Националната полиция е арестувала двама фенове на Ливърпул, на 73 и 71 години, след като са се опитали да напуснат нощния клуб "Commo" в Мадрид, без да платят сметката си.

Дъртаците изпили 90 чаши шампанско по време на грандиозно парти. В доклада се обяснява, че двамата са направили сметка на стойност 1000 евро в "първия кръг" на пиене, след което са продължили да "канят всеки, който се приближи", да се присъедини към празненствата, докато не са изпили 90 чаши шампанско на стойност 2200 евро.

Според някои може би им е омръзнало да бъдат толкова разточителни и са решили да си тръгнат, без да платят, но с... цялото спокойствие на света.

Твърди се, че когато били разпитани от персонала, те станали агресивни, което накарало нощния клуб да извика полиция, която надлежно арестувала феновете на Ливърпул и ги обвинила в измама.

Реал Мадрид пък отстрани Ливърпул без особени проблеми, след като спечели и реванша на „Сантяго Бернабеу“ и с общ резултат 6:2 се класира за 1/4-финалната фаза.

Двата клуба обаче за пореден път демонстрираха взаимно уважение. След последния съдийски сигнал на снощния двубой на „Бернабеу“ прозвуча химнът на мърсисайдци You'll Never Walk Alone.

Жестът от страна на Кралския клуб е отговор на почитта, която в първия мач Ливърпул отдаде на легендата на Реал Амансио Амаро, който почина в деня, в който се изигра двубоят на „Анфийлд“. Освен това след загубата с 2:5 феновете на Ливърпул аплодираха играчите на Реал, когато напускаха терена. Това бе отчетено от футболисти като Лука Модрич и Тибо Куртоа, които в изказванията си след двубоя благодариха на феновете на Ливърпул за специалната атмосфера и уважението.