Феновете на Ботев Пд скочиха на ръководството, ветераните го защитиха

Спорт
16:19 - 07 Юли 2020
390
Феновете на Ботев Пд скочиха на ръководството, ветераните го защитиха

Сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", Сдружение "ПФК Ботев" и Bultras се обединиха с обща декларация, изразявайки своята позиция - "Освободете Ботев Пловдив от посредствеността!"

Според тях през годините в клуба налице са били непрофесионализъм и безотговорност от ръководните органи, както и неспазени обещания.

Публикуваме декларацията на привържениците без редакторска намеса:

"Ботев - Етър 07.07.2020 - Бъди на базата!

В последните няколко години клубът ни е раздиран от трайно насадилото се присъствие на непрофесионализъм и безотговорност от страна на ръководни фактори и негативните последици от това са налице. Неспазени обещания, разбиване на основния състав, проблеми в школата, неуважение към огромната фенска маса на отбора на Пловдив.

Сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", Сдружение "ПФК Ботев" и Bultras призовават за подкрепа и масово присъствие на важния двубой с Етър, където да изразим нашата позиция - Освободете Ботев Пловдив от посредствеността!

Време е отново да се превърнем в пример за професионално управление, стремеж към успех и завоюване на отличия.

Ботев е смисъл на живот за много хора и няма да допуснем той да страда дълго!

07.07.2020 21:00 - Футболен комплекс Ботев 1912

Очакваме Ви!", гласи обръщението на феновете.

Малко по-късно и ветераните на жълто-черните се изказаха по темата. Те подкрепиха сегашното ръководство на клуба и пуснаха писмо чрез сайта на "канарите".

Преди дни шефът Георги Самуилов обяви, че вероятно ще напусне поста председател на Съвета на директорите на "канарчетата".

Ето какво гласи писмото на ветераните:

"Уважаеми Ботевисти, Използваме трибуната на официалния сайт на Клуба, за да изразим своята подкрепа към г-н Георги Самуилов и ръководството на Клуба.

Ние, като легенди на най-стария футболен Клуб в България, следим със загриженост процесите, случващи се в нашия любим отбор. В последно време ставаме свидетели на организирана атака срещу г-н Самуилов, подета от група фенове и целяща той да не бъде част от нашия клуб.

Нашето мнение категорично е, че г-н Самуилов трябва да продължи да издържа Ботев (Пловдив). Имаме информация, че благодарение на него са изчистени множество задължения към фирми, доставчици и структури, към които Ботев е натрупал задължения през годините.

Освен това, отборът разполага с добър бюджет за нашите стандарти и пътят, по който е поел – налагане на собствени кадри от школата, е точно това, което ние искаме да виждаме. В клуба се работи със спокойствие и атмосферата е далеч по-добра от тази, която беше до преди известно време.

Евентуалното напускане на г-н Самуилов би довело до сериозен трус в нашия любим клуб, което по никакъв начин не кореспондира с нашето желание.

Затова ние призоваваме цялата „жълто-черна“ общественост към обединение, защото само заедно можем да върнем Ботев на върха. Нашият Клуб винаги е бил най-силен, когато заедно като юмрук сме преодолявали трудностите по пътя ни.

През годините нашият Клуб е претърпявал сериозни катаклизми, като винаги е намирал начин да се вдигне от дъното и да покаже кой е отборът на Пловдив. Нека за пореден път докажем, че ботевизмът е символ на любовта, на красотата, вярата и борбата и заедно с г-н Самуилов да постигнем множество успехи и купи за нашия любим отбор.

С уважение,

Петър Зехтински, Атанас Пашев, Марин Бакалов, Костадин Танев, Костадин Костадинов, Иван Занев, Благой Блангев, Антим Пехливанов, Димитър Младенов, Трифон Пачев, Георги Георгиев – ветерани на Ботев (Пловдив)