Фермерите в Гърция блокират пътища

Няма напрежение по границата с България

Актуални новини
10:27 - 05 Февруари 2024
1850
Фермерите в Гърция блокират пътища

Въпреки обещанията за временно прекратяване на протестите и днес фермерите в Гърция частично блокират пътища, докато се водят преговори с правителството.

Няма напрежение по границата с България.

Със символични блокади, които продължават до няколко часа, фермерите продължават протестите. Днес земеделците от район на Серес също се включиха в протестите. Съобщават, че затварят пътен възел до Серес, като блокират магистралата в двете посоки. Колите използват обходен маршрут.

От Халкидики вдигнаха блокадата на централния път, която продължи повече от десет часа, и тракторите се насочват към Солун, за да протестират пред министерството на Северна Гърция. Земеделци и производители на маслини казаха, че щетите им само за миналата година са за 300 милиона евро и помощите от правителството не са достатъчни.

Десетки трактори са до град Лариса в близост до магистралата. Местните земеделци заявяват готовност да блокада без да посочват час.

В районите от Солун до Александруполис, които са близо до българската граница, няма напрежение, въпреки че машините са до магистралата. Очакват решението на националната среща утре.