Фичо: Всяко забавяне оскъпява проекта за "Армията"

Със сигурност ще имаме нов стадион, категоричен е Филип Филипов

Спорт
13:14 - 25 Октомври 2023
1683
Фичо: Всяко забавяне оскъпява проекта за "Армията"

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов коментира временното спиране на проекта за реконструкция на стадион „Българска армия“. Това стана след излизането му от срещата на спортни клубове с министъра на финансите Асен Василев, където беше представена Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни проекти.

"Това е доста добро начало. Срещата беше ползотворна. Министърът се запозна с много от проблемите на клубовете и се надяваме в бъдеще да се обръща все повече внимание на спорта в България“, заяви Филипов пред Спортал.

„Със сигурност ще имаме нов стадион! Една абсурдна жалба стопира този проект. Нашето желание е да не се забавя стартирането на строежа, защото всяко едно забавяне води до оскъпяване. Всички искаме по най-бързия начин ЦСКА да има нов хубав стадион. Той не е само от значение за ЦСКА, но и за широката общественост“, допълни изпълнителният директор на ЦСКА.

„Не съм контактувал с жалбоподателя. Не знам кой има интерес ЦСКА да няма стадион. Това ще е хубаво нещо за цяла София. Не може да се даде оценка за срока, който ще ни отнеме това забавяне. Всички очаквахме в понеделник да получим разрешение и да се обяви, че почваме строеж. Не мога да разбера как една жалба може да стопира такова значимо нещо да се случи. Решението за протеста на феновете е импулсивно", заяви Филипов.