ФИФА отхвърли жалбата на Рубиалес срещу 3-годишното наказание

Футбол
20:39 - 26 Януари 2024
2471
ФИФА отхвърли жалбата на Рубиалес срещу 3-годишното наказание

Международната футболна федерация (ФИФА) отхвърли жалбата на бившия президент на испанската футболна федерация Луис Рубиалес срещу решението му да бъде забранено участие във всякакви футболни дейности за срок от три години, съобщиха от централата.

ФИФА реши, че Рубиалес е нарушил принципите на дисциплинарния кодекс на организацията. Той може да поиска да получи мотивите за решението в рамките на 10 дни. Освен това отхвърлянето на жалбата може да бъде обжалвано пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, предава БТА.

На 20 август миналата година националният отбор на Испания по футбол за жени победи Англия с 1:0 на финала и стана за първи път в историята си световен шампион. На церемонията по награждаването Луис Руабилес връчи златния медал на Джени Ермосо и я целуна по устните.

На 26 август Дисциплинарният комитет на ФИФА взе решение да го отстрани временно от длъжността президент. На 10 септември испанецът съобщи, че е подал оставка от президентския пост на федерацията. Пет дни по-късно той бе разпитан по дело за сексуална агресия в качеството си на обвиняем. Съдията издаде забрана за Рубиалес да се приближава на по-малко от 200 метра от Ермосо.