Филийки с печен чесън

за 4 порции, 50 мин

Кухня
09:41 - 26 Август 2019
5308
Филийки с печен чесън

Продукти

4 глави чесън

2-3 с.л. зехтин или олио

8 филийки багета или друг хляб по избор

 

Приготвяне

Главите чесън, без да се белят и без да се разделят на скилидки, се отрязват хоризонтално отгоре и отдолу, за да се открие вътрешността.

Всяка глава се завива в алуминиево фолио.

Пекат се на скара или във фурната на бавен огън около 45 мин., докато чесънът стане кремообразен.

Филийките хляб се намазват от едната страна със зехтин или олио – може и с масло.

Изпичат се на скара или във футната до хрупкаво златисто.

Поднасят се с топлите печени глави чесън, като скилидките се изстискват върху хляба и се размазва.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Пълнен патладжан в 5 свежи летни варианта" и "Как се прави кръфин – новият сладкиш между кроасан и мъфин".