Филийки с печен чесън
за 4 порции, 50 мин
Продукти
4 глави чесън
2-3 с.л. зехтин или олио
8 филийки багета или друг хляб по избор
Приготвяне
Главите чесън, без да се белят и без да се разделят на скилидки, се отрязват хоризонтално отгоре и отдолу, за да се открие вътрешността.
Всяка глава се завива в алуминиево фолио.
Пекат се на скара или във фурната на бавен огън около 45 мин., докато чесънът стане кремообразен.
Филийките хляб се намазват от едната страна със зехтин или олио – може и с масло.
Изпичат се на скара или във футната до хрупкаво златисто.
Поднасят се с топлите печени глави чесън, като скилидките се изстискват върху хляба и се размазва.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Пълнен патладжан в 5 свежи летни варианта" и "Как се прави кръфин – новият сладкиш между кроасан и мъфин".