Финал в Lupa.bg: Румен Радев готви военен кабинет

Политика
15:17 - 13 Юни 2022
16892
Финал в Lupa.bg: Румен Радев готви военен кабинет

Президентът Румен Радев е готов с поредния си служебен кабинет, в който ще преобладават военните, научи Lupa.bg. Източник от „Дондуков” №2 разкри пред наш репортер какво ще се случи в следващите месеци до провеждането на избори за новото 48-о Народно събрание, които вероятно ще се случат в неделите на 2 или 9 октомври.

„След интервюто на Слави вече е ясно, че отиваме на избори. Дотогава ще управлява служебно правителство, което в общи линии вече е готово. Според сигналите, които отправят партиите, първата стъпка е бламиране на бюджета. Възможно е и някаква част от него да бъде приета, но с такива условия, че никой няма да иска да управлява с подобно разпределение на парите.

Така ще се стигне завъртането на рулетката - президентът ще връчи мандат на ПП – няма да мине номерът, после на Бойко – подкрепа тук няма отникъде, третата партия, която и да е тя, вероятно ще се откаже дори да опитва да сформира правителство.

Целта е да издържат до края на юли, когато Радев ще разпусне парламента, август и септември ще сме в предизборна кампания със служебен кабинет и през октомври да е вотът”, сподели плана източникът на Lupa.bg.

По думите му този път при съставянето на своя кабинет щял да разчита само на най-верните си хора – т.е., може да очакваме правителство с превес на военни. Според запознати, два били вариантите за служебен премиер - Димитър Стоянов (известен и като Митко Есемеса) и социалния експерт Гълъб Донев.