Финален удар: ПП спъна кандидатка на ГЕРБ за шефски общински пост в Благоевград

Емилия Вълова се е явила на конкурс за служба "Земеделие", но изненадващо е била отхвърлена

Политика
21:36 - 28 Март 2024
11439
Финален удар: ПП спъна кандидатка на ГЕРБ за шефски общински пост в Благоевград

Скандал се развихри вчера около шефското място в общинска служба "Земеделие" в Благоевград.

Допуснатата до конкурса активистка на ГЕРБ Емилия Вълова, която бе основният претендент за поста бе препъната на финала, като кандидатурата и изненадващо е отхвърлена под политически натиск, съобщи Struma.com.

Вълова, която работеше като експерт в отдел "Земеделие" в община Благоевград, се явила и на обявения за мястото конкурс, но изненадващо кандидатурата ѝ била отхвърлена.

Против назначението й на шефския пост са били кадровиците от "Продължаваме промяната", които извадили аргументи, с които попречили на назначението й.

Не е тайна, че битката за този управленски пост отново имаше политически привкус. ГЕРБ водиха люта битка за нейното назначение, но явно, че от "Продължаваме промяната" са успели да убедят отговорните в министерството, че Вълова не е за този пост.

Истината е, че Емилия Вълова се справяше добре в общината като експерт в областта на земеделието, по време на управлението екскмета Илко Стоянов.

Никой не оспорваше професионалните й качества. Новият кмет Методи Байкушев я освободи, с аргумента, че преструктурира службата и за нея няма място.

Веднага от областното ръководство на ГЕРБ се задействаха, за да осигурят работно място на активния си член и се заговори, че я гласят за шеф на общинската служба, нямаше съмнение, че ще е кандидат за поста и ще участва в конкурса. 

Видно е, че политическите назначения в област Благоевград заемат застрашителни размери, много са активни и при кадруването си от "Продължаваме промяната", казват, че се готвят за предстоящите парламентарни избори.

Това е причината да се стремят да назначават свои кадри навсякъде. Дали това е презумпцията при казуса "Вълова" не е ясно.

Според коментарите в общинска администрация, Вълова е превърнала в свои лични врагове силните на деня политици от ПП "Продължаваме промяната", което всъщност е причината за "финалния им удар" и спъването и по пътя към директорския пост.