Фиорентина удари Юве, Аталанта остана извън Европа

Спорт
09:03 - 22 Май 2022
1306
Фиорентина удари Юве, Аталанта остана извън Европа

Аталанта няма да играе в евротурнирите, след като завърши на осмата позиция в Серия А. Бергамаските загубиха с 0:1 от Емполи у дома в двубой от 38-ия кръг и финишираха на незавидното място.

Играчите на треньора Джан Пиеро Гасперини направиха всичко по силите, но на два пъти гредата им попречи да отбележат попадение.

Аталанта се нуждаеше от успех, за да си осигури поне участие в Лига на конференциите, но мястото си спечели Фиорентина след победата над доскорошния хегемон в Серия А Ювентус.

Успехът за Емполи донесе Лео Шулац с късен гол десет минути преди края на редовното време. Удар с глава на Дуван Сапата срещна гредата във финалните минути и лиши Аталанта поне от равенство.

Фиорентина удари Ювентус с 2:0 в двубой от последния 38-и кръг в Серия А. Резултатът от срещата нямаше особено значение за крайното класиране и на двата тима.

Ювентус остана четвърти със 70 точки, докато "виолетовите" завършиха седми с 62 и ще играят в Лигата на конференциите. И двете попадения за домакините паднаха в края на полувремената.

Двубоят бе последен с екипа на Ювентус за капитана Джорджо Киелини, който напуска в посока американската МЛС.

За играчите на Ювентус мачът нямаше голямо значение и те излязоха без особена мотивация. Първите минути бяха за състава на Фиорентина, докато гостите търсеха своите възможности чрез контраатака.

В 24-ата минута Ювентус можеше да стигне до гол след неуверена игра на вратаря на Фиорентина, но “ибанконерите” не се възползваха от този шаас.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Фиорентина стигна до попадение. ”Виолетовите” спечелиха битката в средата на терена и от това се възползва Дънкан, който откри.

През второто полувреме наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри потърси промени и извърши редица смени, но това не доведе до желания резултат.

Така Ювентус получи нов гол в мрежата си в добавеното време на втората част, когато от дузпа Гонсалес вкара за 2:0, а резултатът остана непроменен.