Формула 1 няма да отменя състезания при зараза с COVID-19

Спорт
14:10 - 03 Юни 2020
659
Формула 1 няма да отменя състезания при зараза с COVID-19

Шефът на Формула 1 Чейз Кери обяви, че състезания няма да бъдат отменяни, дори и някой от пилотите да се зарази с коронавирус. Новият сезон трябваше да започне през март, но заради пандемията все още не е проведен нито един старт. 

По-рано тази седмица обаче Формула 1 съобщи, че сезон 2020 ще стартира в Австрия на 5 юли и към момент бяха обявени следващите осем старта на територията на Европа.

"Откриването на заразен човек няма да води до отмяна на състезание. Информирали сме отборите да съставят план за действие при подобна ситуация и да имат готов заместник, ако болен член на техния екип трябва да бъде поставен в изолационен режим. Това важи и за пилотите, тъй като всеки отбор има състезатели, които участват при тестовете", разкри Кери и уточни, че всички отбори единодушно са гласували за започването на шампионата след близо 4-месечно отлагане.

"Всички организатори на състезания са ни представили концепциите си и са изготвили протоколи за безопасност. Имаме увереността, че можем да проведем състезанията по правилния начин. Надявам се, че до края на юни месец ще имаме готов календар и за оставащата част от сезона", завърши Кери.