Формула 1 тръгва в разгара на лятото

Сезонът започва на 5 юли с Гран При на Австрия

Моторни
16:55 - 27 Април 2020
2548
Формула 1 тръгва в разгара на лятото

Новият сезон 2020 във Формула 1 вече има планирана дата, след като началото бе отложено няколко пъти заради коронавируса. На този етап от здравната криза има план надпреварите да започнат на 5 юли в Гран При на Австрия, обяви изпълнителният шеф Чейс Кери.

„Целта ни е да започнем да се състезаваме в Европа през юли, август и септември, като първият старт трябва да бъде в Австрия през първия уикенд на юли – от трето до пето число", обясни босът на Ф1.

Очаквано първите надпревари от сезона ще се провеждат пред празни трибуни. Има надежди обаче, че по-късните състезания към края на годината ще бъдат с публика. Босът на Ф1 и неговият екип все още умуват върху вариантите за вместване на част от десетте старта за Гран При, които бяха отложени заради пандемията от коронавируса.

"Септември, октомври и ноември трябва да се състезаваме в Евразия, Азия и двете Америки, а сезонът ще приключи в Абу Даби при проведени 15 до 18 надпревари. Възможно най-скоро ще публикуваме официален календар", каза още Кери.

Въпреки всичко от Ф1 си остават правото за нови промени, ако здравната криза се задълбочи.