Фоторепортаж в Lupa.bg: Народът се стресна, загърби моловете

Актуални новини
19:13 - 10 Март 2021
7010
Фоторепортаж в Lupa.bg: Народът се стресна, загърби моловете

Моловете в София опустяха и макар че все още официално няма заповед те преустановят работата си в столицата, хората спряха да влизат там, показа днес проверка на Lupa.bg в няколко големи търговски центрове. Причината не е толкова зимата, която отново се завърна, а големият ръст на заразени от коронавирус.

София е сред областите от т.нар. червена зона, което означава, че тук ще се прилагат локални мерки за справяне с пандемията. Една от тях е всички ученици от 5-ти до 12-ти клас отново да преминат на онлайн обучение, заведенията да работят само до 22 часа, а ако се наложи и малките ученици ще учат от вкъщи.

Моловете бяха затваряни и отваряни на няколко пъти през последната пандемична година, а сега работят от 1 февруари след почти 3-месечен локдаун. 

Търговци споделиха, че в края на февруари покрай празниците 1 и 3 март са имали доста клиенти, но те няма как да компенсират големите им загуби покрай затварянето от март 2020 г.

Проверката на Lupa.bg в днешния ден показа, че моловете наистина са необичайно пусти, като посетителите в обикновено оживените часове на деня, се брояха на пръстите на ръцете.

Дори и големите намаления в магазините в търговските центрове явно не могат да привлекат клиенти и новата стока отлежава. "Есенно-зимните ни колекции останаха непродадени, нали точно тогава ни затвориха. Дано сега успеем да пласираме пролетно-летните дрехи", коментираха с надежда продавачи.

Заведенията в моловете също опустяха. Дори в обедното време, когато кафенетата и местата за бързи закуски се изпълват с народ, масите и столовете останаха празни.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА