Фотоудар на Lupa.bg: Антон Божков се фука с часовник за $8000 (СНИМКИ)

През ключалката
16:31 - 20 Март 2020
18443
Фотоудар на Lupa.bg: Антон Божков се фука с часовник за $8000 (СНИМКИ)

Антон Божков бе изловен от фоторепортера на Lupa.bg да се кипри в съда с часовник за 8000 долара!

На 12 март синът на мултимилионера в изгнание Васил Божков се появи в Апелативния специализиран съд за гледане на мярката му за неотклонение, след като обвинен, че е част от организираната престъпна група на баща си.

Докато останалите репортери се надпреварваха да снимат Антон в компанията на съпругата му Ива Софиянска-Божкова, нашият фотограф успя да улови интересен детайл – синът на смятания за най-богат българин Васил Божков, се фука с уникален часовник от елитната швейцарска марка Chopard.

Проверката ни показа, че става дума за модела Mille Miglia Gran Turismo XL, който се продава, при това на промоция, за $7,870.

След 5 часа заседание съдебният състав не се съгласи нито с доводите на обвинението Антон Божков да бъде задържан, нито с доводите на защитата паричната му гаранция да бъде намалена. Според съда Антон Божков не е участвал в организирана престъпна група, но е изпълнявал поръчки. Не стана ясно как точно е ставало това.

В крайна сметка Антон Божков остана на свобода срещу парична гаранция в размер на 1 милион лева.

За  швейцарския производител на часовници и бижута Chopard пък се знае, че е стартирал своето производство през далечната 1860 г. в Sonvilier от Louis-Ulysse Chopard, известен със създаването на прецизни джобни часовници.

През 1963 г. Chopard става собственост на Карл Шойфеле и неговото семейство.

Снимки: Агнес Методиева