Франция срещу Джокович: Сърбинът аут и от "Ролан Гарос", ако не се ваксинира

Спорт
15:17 - 03 Февруари 2022
2643
Франция срещу Джокович: Сърбинът аут и от "Ролан Гарос", ако не се ваксинира

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да играе на „Ролан Гарос“, ако не е ваксиниран, информира изданието Schengenvisainfo. Според правилата, които важаха до 15 февруари във Франция, Новак можеше да представи отрицателен PCR тест за участие във втория турнир от Големия шлем, но французите решиха да затегнат достъпа и сега потвърждението за прекаран коронавирус, което той използва, е валидно само четири месеца.

Това означава, че Новак няма да може да влезе във Франция и да присъства на големия турнир.

Френското министерство на спорта няма да прави изключение за случая с Джокович, защото условието за ваксинация важи за всички граждани и пътници.

„Това ще важи за всеки, който е зрител или професионален спортист, до друго нареждане. Що се отнася до „Ролан Гарос“, той е през май. Ситуацията може да се промени до тогава и се надяваме, че ще бъде по-благоприятна. Ще видим, но е ясно, че няма да има изключения“, съобщиха от Министерството на спорта.

Изглежда Новак ще се окаже в същата ситуация преди втория турнир от Големия шлем за сезона като преди този в Мелбърн и ще се бори повече извън корта, отколкото на него, ако не се ваксинира.

По-рано днес сърбинът обяви, че до 7-10 дни ще разкаже по-подробно за случилото се в Австралия.