Франция залага на гастрономията, за да намали напрежението на срещата на Г-7
Домакините са избрали петима местни майстор-готвачи, всички със звезди "Мишлен"
Франция залага на един от ценните си активи, за да разведри участниците в срещата на Г-7 в курорта Биариц през уикенда - храната, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.
Домакините са избрали петима местни майстор-готвачи, всички със звезди "Мишлен". Те ще приготвят обеди и вечери с местни продукти. Така Доналд Тръмп, Еманюел Макрон и Борис Джонсън ще могат да се поотпуснат между напрегнатите разговори.
Менюто, което се подготвя от два месеца, ще е еднакво за всички, но ще има и резервни варианти, ако някой нещо не яде. Ако се предлага червено месо, ще има и вегетариански вариант.
Сред местните баски специалитети са чилито от Еспелет, шунката, саламите, овчето сирене, сметанов сладкиш, вината.
Курортът Биариц е известен със сърфистите, казиното, луксозните къщи от 19-и век, гастрономическите специалитети.