Футболист на Маритимо е 50 пъти по-богат от... Кристиано Роналдо

Спорт
22:43 - 23 Октомври 2021
8089
Футболист на Маритимо е 50 пъти по-богат от... Кристиано Роналдо

Заплатите във футбола се увеличават безконтролно с всеки изминал сезон. Помним дните, в които 100 хиляди паунда на седмица беше огромна заплата, но в днешно време не са малко играчите от Висшата лига, които могат да се похвалят с подобно възнаграждение.

Според най-новото издание на Forbes Кристиано Роналдо е заработил 125 милиона долара през 2021. 70 милиона от заплата и допълнителни 55 милиона.

Нито Роналдо, нито Меси обаче могат да се мерят с Фаик Болкиа, когато става дума за най-богатия футболист в света.

Бившият играч на Лестър е син на принца на Бруней и разполага с 20 милиарда. За сравнение нетната стойност на активите на Кристиано Роналдо е 500 милиона долара.

Бащата на Фаик – Джефри е не само член на брунейското кралско семейство, но ръководи инвестиционен фонд.

Когато празнува своя 50-годишен юбилей, той иска да впечатли седемгодишния си син и го прави с частен концерт на Майкъл Джексън за семейството срещу 12.5 милиона долара.

Във футбола обаче не всичко е пари и кариерата на Фаик Болкиа не е от най-успешните. През юношеските си години той обикаля няколко клуба във Висшата лига, включително Челси, Саутхемптън, Рединг и Арсенал.

Първият си професионален договор той подписа с Лестър през март 2016. Миналата година той напусна „лисиците“, след като не успя да намери място в първия отбор, и се присъедини към португалския Мартиимо. Болкиа е капитанът на националния отбор на Бруней, макар че има само 6 мача за тима.

Въпреки че Фаик може да си позволи луксозен живот, той не се отказва от голямата си мечта да бъде професионален футболист.

„Играя футбол откакто се помня. Винаги съм обичал да имам владението на топката. Моите родители винаги са ме подкрепяли в преследването на мечтата ми да бъде футболист. Тренирали са ме усилено не само физически, но и психически като дете. Трябва да призная, че са ми модели за подражание“, разкрива самият Фаик в интервю през 2017 година.

23-годишният футболист все още не се е докоснал до мъжкия професионален футбол, но не се отказва да преследва мечтата си.