Футболист на Юнайтед наема къщи за бежанци от Украйна

Свят
13:01 - 31 Март 2022
2161
Футболист на Юнайтед наема къщи за бежанци от Украйна

Футболистът на Манчестър Юнайтед, който в момента играе под наем в Евертън Дони ван де Беек предложи да наеме къщи за бежанци от Украйна, които бягат от смъртоносната руска инвазия.

Съотборникът на Ван де Беек при „карамелите“ Виталий Миколенко каза пред „UA Tribuna” за щедрия жест на Ван де Беек.

„Дони ван де Беек, играч от световна класа, се приближи до мен и каза: „Искам да наемам къщи за бежанци, независимо дали в Нидерландия или в Полша“. Ще ги вземем от границата, ще уредим документите им и ще им платим“, разкри Миколенко.

„Не знам как да благодаря на тези хора. Всички дойдоха при мен и попитаха как е семейството ми, приятелите ми, дали имам нужда от помощ“, добави украинският футболист на Евертън.

„На втория ден от войната мениджърът дойде и каза: „Ако имаш нужда от почивка, ако имаш нужда от време, не бързай.“ Благодарен съм на клуба за подкрепата. Администраторът на клуба ми каза един ден: „Знам какво е положението ти. Разбирам колко ти е трудно. Ела при нас на вечеря.“ Дойде един от физиотерапевите и ми каза: „Имам стая, легло за двама. Тези, които няма къде да живеят, ние сме готови да ги приютим.“ Приятно шокиран съм. Честно казано съм много шокиран“, завърши Миколенко.