Габриел : Номинираните министри ще са с безупречни качества и морал

Имаме споразумение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде, каза бъдещата ротационна министър-председателка

Новини
13:50 - 03 Февруари 2024
5450
Габриел: Номинираните министри ще са с безупречни качества и морал

Трябва да има ясен механизъм по отношение на номинациите, а именно номинираните да бъдат с безупречни експертни и морални качества. Този процес трябва да се ускори. За мен е важно България да продължи да бъде приета добре навсякъде. Това заяви вицепремиерът Мария Габриел след заседание на външните министри от ЕС в Брюксел.

Имаме споразумение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде. Външно министерство също ще бъде оценявано, искам да видя обективност и признаване на фактите, настоя Габриел. Тя изрази очакване да бъдат отчетени усилията за модернизиране на дипломатическата служба. Искам да видя, че това ще продължи, то е свързано с мотивацията на хората от министерството и с това да отстояват приоритетите на външната политика на България, добави тя.

По повод споровете за предстоящо пътуване на правителствени представители до САЩ вицепремиерът заяви, че не вижда защо трябва то да се поставя под съмнение. Важното са съдържанието и резултатът. Мога само да изкажа подкрепата си за всеки, който би допринесъл резултатите да се надграждат, добави Габриел.