Габровци с 15 искания към властта

Местните настояват за работеща прокуратура и ефективни мерки срещу нарушителите на закона

Новини
19:52 - 15 Април 2019
1488
Габровци с 15 искания към властта

15 искания към властта имат жителите на Габрово след поредицата протести в града. Протестиращите настояват за промени в законодателството, работещи институции и гарантиране на равноправието на българските граждани. Тази вечер стотина се събраха на централния площад пред кметството в града.

Местните настояват за работеща прокуратура и полицейско присъствие на уязвимите места в града, ефективни мерки срещу нарушителите на законите, бързи производства за хулигански прояви. Проверка на доходите на неработещите и промени в законите за социалното подпомагане и за неизбежната самоотбрана са също част от исканията, които недоволните ще внесат в Общината. Габровци искат и равни права и задължения за всички български граждани. Дни наред хората протестираха срещу агресията и неспазването на правилата.

Протестиращите вече събират подписи в подкрепа на исканията. Те ще бъдат отнесени до общината, законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

Обстановката в града постепенно се нормализира след протестите и размириците, провокирани от побоя, нанесен от трима роми на продавач в централен магазин. Една трета от децата от ромското малцинство, които не бяха на училище, са се завърнали в класните стаи.