Гаф в "Стани богат": Нито един от посочените отговори не бе верен!

Нещо за четене
12:38 - 11 Януари 2022
10320
Гаф в "Стани богат": Нито един от посочените отговори не бе верен!

В снощния епизод на предаването "Стани богат" беше допуснат груб гаф. Един от въпросите към участник гласеше: Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси, преди с отбора на Италия да спечели световната купа през 1982 година? "Верният" отговор пък бе - в затвора.

"Звездата на Скуадра адзура обаче не е лежал в затвора дори един-единствен ден. Участието му в скандала за уредени мачове (Totonero) е факт! Разследване, дело и лишаването му от състезателни права (първо за 3 години, като по-късно санкцията е съкратена) - също, но никога, дори за ден, Паоло Роси не е лежал в затвор. Просто защото не е получавал подобна присъда...Това си остава един от най-големите митове, преписвани и препечатвани от куп наши медии..." - написаха от групата "Голове, Метри, Секунди" в социалната мрежа Фейсбук.

Паоло Роси нито ден не е лежал в затвора

От края на 2021 г. "Стани богат" вече се излъчва в ефира на Би Ти Ви. Редакторите, които подготвят въпросите, настояват, че засичат информацията си от три източника, преди да "пропуснат" питането до ефир. Явно обаче този път са проявили небрежност.