Гай Ричи уплаши Путин, спряха му новия филм в Русия

„Министерството на неджентълменските работи“ трябваше да излезе по екраните на 25 април

Русия
17:00 - 12 Април 2024
2396
Гай Ричи уплаши Путин, спряха му новия филм в Русия

Документите, подадени за разпространение на филма на Гай Ричи „Министерството на неджентълменските работи“ (The Ministry of Ungentlemanly Affairs) не отговарят на изискванията на правилата за издаване на удостоверение за разпространение, потвърдиха от пресслужбата на Министерството на културата на Руската федерация, предаде БТА.
 
По-рано компанията за разпространение на филми "Волга" съобщи, че филмът не е получил сертификат за разпространение от Министерството на културата на Руската федерация за избраната дата - 25 април. Пресслужбата на Kinopoisk отбеляза, че в алинеята, посочена в уведомлението, една от причините за отказа може да бъде наличието на грешки в документите, представени за получаване на сертификат за разпространение, както и фактът, че се пускат няколко подобни филма на премиерната дата, избрана от лицензодателя.

„Филмът на Ричи не получи удостоверение за разпространение както за прожекция в кината, така и за онлайн прожекция поради това, че представените документи не отговарят на изискванията на буква „д” от параграф 18 от Правилата за издаване и отказ при издаване и отнемане на удостоверение за разпространение на филми, одобрени с Указ на правителството на Руската федерация № 143 от 27 февруари 2016 г. Уведомлението за отказа беше официално изпратено до заявителите“, се казва в изявлението.

Министерството също така потвърди, че вече са получили редица писма от руски продуценти, в които се посочва, че кината в страната вече са определили дати за други филми, пуснати по-рано от въпросния филм.

Главната роля във филма се играе от Хенри Кавил. Сюжетът се съсредоточава върху специална служба, създадена във Великобритания по време на Втората световна война за борба с нацистите.

Филмът трябваше да излезе в Русия на 25 април. Това е първият филм на Ричи, който не получи сертификат за разпространение в Русия.