Гълъбин Боевски не ще да чуе за сина си

Новини
17:30 - 04 Септември 2019
65810
Гълъбин Боевски не ще да чуе за сина си

Олимпийският шампион от Сидни’2000 Гълъбин Боевски е в крайно обтегнети отношения със сина си Пол, който само преди дни излезе от затвора, сключвайки споразумение с прокуратурата и признавайки се за търговец на наркотици.

Близки до скандалната фамилия Боевски разкриха пред Lupa.bg, че баща и син не поддържат никаква комуникация от поне 2 години, като основата на конфликта помежу им била финансова. Разправят, че таткото обвинил първородното си чедо за изчезнала от дома му голяма сума пари и оттогава двамата са на нож.

Пол Боевски бе зрелищно арестуван тази пролет, когато бе спипан с наркотици заедно с Виктор, синът на лежащия в затвора за търговия с дрога Коце Ламята. При ареста и последвалия обиск ченгетата откриха близо 50 грама наркотици в два апартамента, обитавани от Пол Боевски. Това бе достатъчно основание Боевски-джуниър да бъде тикнат в ареста и да се сдобие с обвинения за пласьор на наркотици. Преди седмица обаче 26-годишния буен наследник на Гълъбин се призна за наркодилър и бе осъден на 3 години условна присъда и смехотворната глоба от 2500 лева. Ако в следващите 36 месеца синът на Гълъбин Боевски бъде спипан с наркотици, то условната му присъда ще се активира и ще се превърне в ефективна.

Пол Боевски се призна за наркодилър и отърва затвора, след като прекара няколко месеца в ареста

По време на съдебните заседания Пол нито един път не бе подкрепен от татко си в съдебна зала, който очевидно не се е трогнал, че детето му лежи в тъмницата. Запознати с делата на Гълъбин разкриват, че щангистът се е установил в Испания и не ще да чуе за сина си.

Самият Гълъбин Боевски даде „добър” пример на сина си – олимпийският шампион бе арестуван през октомври 2011-а със 7,2 кила кокаин, натъпкани в куфари на летището в Бразилия. Тогава Боевски бе с 14-годишната си дъщеря Сара, отишла на тенис турнир в Южна Америка. Гълъбин Боевски бе осъден на 10 години затвор за трафик на кокаин, но след като лежа около 2 години в строго охраняем пандиз в Сао Пауло, тихомълком се завърна в България. И до днес остава загадка колко пари е струвала на Боевски операцията по измъкването му.