Галатасарай попари Барса на "Камп Ноу"

Спорт
11:29 - 11 Март 2022
1251
Галатасарай попари Барса на "Камп Ноу"

Барселона и Галатасарай завършиха 0:0 в първия осминафинален мач от Лига Европа, който се игра на "Камп Ноу". Каталунците имаха тотална доминация в двубоя, но така и не успяха да вкарат гол във вратата на съперника. Така всичко ще се реши в реванша в Истанбул след седмица.

Мемфис Депай стреля опасно от фал в 27-ата минута, но Иняки Пеня направи страхотно спасяване.

Галатасарай пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 36-ата минута. Керем Актюркоджлу преодоля Сержиньо Дест, след което навлезе в наказателното поле и стреля, получи се рикошет в крака на Ерик Гарсия, а топката премина над напречната греда на вратата на Марк-Андре тер Стеген и излезе в корнер.

Иняки Пеня направи впечатляващо спасяване в 41-ата минута. Мемфис Депай отправи много опасен диагонален удар, но Пеня плонжира и изби в корнер.

Барселона организира скоростна атака в 56-ата минута, но първо удар на Усман Дембеле бе блокиран, а след това и Адама Траоре пропусна да вкара.

Минута по-късно Мемфис Депай центрира в наказателното поле на Галатасарай, след което Серхио Бускетс стреля с глава, но Иняки Пеня успя да се намеси и да избие в корнер.

Жорди Алба стреля от дъгата на наказателното поле на Галатасарай, от въздуха, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Иняки Пеня.

Френки Де Йонг отправи опасен удар от разстояние в 64-ата минута, но Иняки Пеня бе на мястото си и спаси.

Усман Дембеле стреля от дъгата на наказателното поле на Галатасарай в 73-ата минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Барселона направи нов много сериозен пропуск в 75-ата минута. Адама Траоре проби между двама футболисти на Галатасарай в наказателното поле на гостите, след което вдигна топката към Педри, но той не успя да играе с нея. Все пак топката попадна в обсега на Пиер-Емерик Обамеянг, който се опита да стреля с ножичен удар, но не се получи. Топката все пак стигна до Френки де Йонг, който я насочи по посока на вратата на Иняки Пеня, но тя срещна десния стълб.

Бафетимби Гомис вкара гол в 78-ата минута, но попадението правилно не бе зачетено заради засада на нападателя на Галатасарай. ВАР потвърди решението на страничния съдия.

Барселона и Галатасарай не успяха да си вкарат гол до края на мача и оставиха интригата изцяло за реванша в Истанбул след седмица.