Гарван гарвану...: Няма нарушение на етичните норми в случая във Враца според шефа на БЛС

Д-р Иван Маджаров хвърли цялата вина върху ръководството на "болницата"

Здраве
12:03 - 02 Февруари 2022
2453
Гарван гарвану...: Няма нарушение на етичните норми в случая във Враца според шефа на БЛС

Такива неща се случват, защото няма добра организация на конфликтните точки. Отново се касае за структура, която само се нарича "спешно отделение", а всъщност не е оборудвана, не е кадрово обезпечена. Видях едно момиче - странно защо медицинска сестра е поставена на регистратурата, вместо да спасява човешки животи. Ясно е, че пациентът трябва да бъде поет още от входа и след това след оценка от медицинско лице, без да му се търсят документи, максимално бързо да бъде вкаран в помещение, в което екипът да започне своята работа. Но нарушение на етичните норми няма. Така шефът на БЛС д-р Иван Маджаров коментира пред NewsOne трагичния случай от Враца с издъхналата пред регистратурата на "болницата" млада жена. 

Маджаров не би обвинил "момичето", както се изрази, на поста му, а мениджмънта на болницата. 

Попитан за човешкия подход, шефът на БЛС е на мнение, че правилата трябва да са ясно разписани и да е казано предварително на служителите какво и как да правят. Той отправи критика и спрямо начина, по който самата регистратура е позиционирана и го определи като неправилен. 

"Поведението на медицинската сестра надали е някаква хрумка от вчера, а става въпрос, че по принцип явно така се практикува в тази болница", коментира медикът. 

Но за него нямало нарушаване на никакви етични норми. И призова служителката на болницата да не бъде замеряна с камъни.