Гасперини: Написахме история

Спорт
11:53 - 23 Май 2024
1707
Гасперини: Написахме история

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини стана най-възрастният треньор, печелил дебютния си финал в евротурнирите, след като изведе „богинята“ до триумф в Лига Европа след победа с 3:0 на финала срещу Байер Леверкузен.

След финала в Дъблин, донесъл първи трофея в Европа за Аталанта, Гасперини не можа да скрие емоциите си: „Мисля, че написахме история, също и заради начина, по който спечелихме трофея. Беше просто невероятно.

Победихме Ливърпул и Спортинг Лисабон, които са страхотни отбори. Когато се изправихме срещу Ливърпул, те бяха първи във Висшата лига. Сега немските шампиони бяха невероятни!“.

„Често играем с трима нападатели. Всички условия за триумф днес бяха налице. Трябваше да се опитаме да бъдем опасни, това е финал и единственото, което имаше значение, беше победата. Знаехме, че играта по този начин може да ни донесе предимства. Беше изключителен мач“, анализира представянето на своя отбор на финала.

„Направихме го без грам съмнение и показахме кой е по-добрият отбор. Наистина, това е много силен отбор и победата ни прави много щастливи, защото постигнахме невероятно постижение с отбора“, завърши Гасперини, след като тимът му сложи край на серията на Байер Леверкузен от 51 поредни мача без загуба във всички турнири.