ГАВРА: Вандали надраскаха с вулгаризми паметните плочи на гробищата в Сандански

Новини
14:15 - 02 Март 2021
2802
ГАВРА: Вандали надраскаха с вулгаризми паметните плочи на гробищата в Сандански

Старата част на гробищния парк в Сандански осъмна осквернена, паметните плочи на починалите бяха надраскани с нецензурни думи и рисунки. Вандалският акт е извършен дни преди голяма Задушница.

„Нямам думи. Вчера сутринта отидох на гробищата и какво намерих – паметната плоча е изрисувана с черен цвят, а най-лошото е, че рисунката е вулгарна. Загубих и ума, и дума. Да ни прощават мъртвите, не е човешко това, което се случва с нас живите”, изплаква пред „Струма” Анка Николова.

„Нечовешко е това престъпление към мъртвите. Всеки един от нас един ден ще бъде погребан в гробищния парк. Това, което е сторено, няма човешки измерения.

Чувам, че някакви деца с кучета си играели с гробищния парк и че това са били деца на известни местни бизнесмени. Ако това е така – да ги установят и издирят.

И за сметка на родителите им да бъдат възстановени паметниците”, настоява Зорка Иванова.

Местните хора призовават община Сандански и органите на реда да си свършат работата и да разкрият извършителите на срамното деяние.

Посегателството върху мраморните плочи се случва за първи път в гробищния парк в Сандански. А сега е надраскан всеки гроб от централния вход на гробищния парк, възмущават се хората.

Полицейски служители от РУ в града вече работят по случая. Уведомена е и компетентната прокуратура.