Гейове и цигани запушиха устата на Карбовски

Фейсбук забрани страниците на журналиста, той нарича наказанието "бото-фашизъм"

Новини
14:24 - 03 Април 2019
4552
Гейове и цигани запушиха устата на Карбовски

Популярният журналист Мартин Карбовски бе блокиран от най-популярната социална мрежа Фейсбук. Става въпрос за страниците на списваните от него сайтове "Лентата" и "Фронт", ожали се самия той.

"Аз се казвам Мартин Карбовски и май е време да се простим. Корпорацията Фейсбук току що изтри или заличи профилите Lentata.com, Отечествен фронт и Front.bg. Не ни се дава обяснение, просто пишат, че - съдържанието не е налично в момента. В тези профили имаше 200 000 абоната на Фейсбук, които следяха нашата журналистическа дейност. Нямаме обяснение, но заедно с това разбираме какво се случва. Това е новият бото-фашизъм. Те не искат различни мнения, забраняват думи и цели теми. Не им харесват някои сайтове и не искат да ни има. Но нас ни има и ще ни има. Могат да ни забранят медии, но не могат да забранят журналистиката. Човек е толкова голям, колкото са големи враговете му", обясни той през личния си профил във "Фейсбук". 

Най-вероятно страниците на Карбовски са били забранени заради множеството жалби от ромски и гей-организации заради език на омразата, който според жалбоподателите той често използва в материалите си. Срещу Карбовски имаше заведени и дела в Комисията за защита от дискриминация и журналиста бе глобен. Сега очевидно ромските и гей организации са подали множество жалби и до Фейсбук, които са изтрили страниците му.