Ген. Атанасов: С Корнелия не, с Мая - да!

Сламен Николов нямаше как да стане премиер, убеден е лидерът на ДСБ

Топ
09:51 - 12 Август 2021
4231
Ген. Атанасов: С Корнелия не, с Мая - да!

Слави Трифонов какво ни показа с всичко това, което се случва в парламента – или ми давате цялата власт, или отиваме на избори. Да, но народът не ти е дал цялата власт. Имаш 25 % от гласовете на тези, които гласуваха. Трябва да се съобразиш с останалите. В политиката подкрепата се търси, никой не ти е длъжен да дойде и да ти я донесе на тепсия. Това беше провалът на ИТН. Те не потърсиха и не поискаха подкрепа". Това заяви пред Нова тв. лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. 

По думите му не е давал интервюта близо 20 дни заради крехката политическа ситуация. „Въпросът е да се намери работещо решени, защото другото е извиване на ръце. Трябва да внимаваме, ако искаме да отговорим на обществените очаквания. Винаги съм бил твърд привърженик на пропорционалната система и парламентарното управление, защото дават възможност за представяне в парламента на най-широка периферия от избиратели. Другите избирателни системи може с един глас да бъде избрана власт и това създава напрежение”, поясни Атанасов.

И заяви, че е антикомунист по произход и убеждение. „За мен и членовете на моята партията не е леко изобщо да обмисляме вариант за това да правим нещо съвместно с БСП. Управлението на ГЕРБ ни докара до там, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръце, за да решаваме съдбата на България”, уточни съпредседателят на ДБ.  

Вариантът е мандатът да бъде даден на най-малката формация "Изправи се БГ! Ние идваме", която е неутрална. Управлението на ГЕРБ ни докара дотам, че трябва идеологически антиподи да си подаваме ръцете, за да направим нещо за България.

„От нас се иска изобщо да не обсъждаме кандидат-министрите и премиера. Вижте кого предложиха за министър-председател. Пламен Николов даде едно единствено интервю и на другия ден Facebook гръмна и българският фолклор го кръстиха Сламен Николов. По-точно определение на цялата ситуация не мога да намеря”, заключи Атанасов.