Генерал Сирски за истинската цел на операция "Курск"

Русия
17:15 - 09 Септември 2024
1315
Генерал Сирски за истинската цел на операция "Курск"

Курска област се оказа най-уязвимата точка в защитата на Русия. Именно затова съсредоточихме удара си там. Това обясни главнокомандващият украинската армия генерал Олександър Сирски, помолен да коментира операцията на украинските сили.

Руснаците са планирали да използват района на Курск като плацдарм за по-нататъшни атаки, по-специално срещу украинската Сумска област, заяви Сирски в интервю за CNN.

"За нас това направление винаги е било заплаха, затова, оценявайки нашите възможности, избрахме най-слабото място в отбраната на противника", поясни главнокомандващият.

Така операцията на украинските въоръжени сили е неутрализирала заплахата от руско нападение в Сумска област и е прехвърлила боевете на руска територия. Освен това украинците са успели да създадат собствена зона за сигурност в района на Курск, както и да попълнят обменния фонд с военнопленници.

"Ние им попречихме да действат, преместихме боевете на вражеска територия, така че врагът да почувства това, което ние чувстваме всеки ден", заяви още генерал-полковникът.