Гениалният Тарантино стъпи на Червения площад и поиска да го погребат в Кремъл (СНИМКИ)

Режисьорът презентира последния си филм „Имало едно време в Холивуд“

Русия
13:53 - 07 Август 2019
6676
Гениалният Тарантино стъпи на Червения площад и поиска да го погребат в Кремъл (СНИМКИ)

Режисьорът Куентин Тарантино изяви желание, че иска да бъде погребан в Кремъл. Това стана по време на разходката му в Москва, където той ще участва в премиерата на последния му филм „Имало едно време в Холивуд“.

Из Московския Кремъл холивудската звезда бе съпровождана от министъра на културата на Русия Владимир Медински. Медински дори публикува няколко видеоклипа с Тарантино в Instagram, но по-късно ги свали.

Директорът на кремълските музеи Елена Гагарина също влезе в ролята на екскурзовод. Според "Нови Известия" Тарантино постоянно задавал въпроси, възхищавал се на оръдието Цар Пушка и Царската камбана.

По време на обиколката той няколко пъти питал дали е възможно да бъде погребан в Кремъл или поне в Кремълската стена. Министър Медински му обяснил, че като минимум трябва да докаже, че е член на царското семейство.

Освен това режисьорът попита дали е вярно, че музикантът Дийн Рид е погребан в стената на Кремъл. Медински обяснил, че там е поставена урна с пепелта на писателя Джон Рийд.

От името на културното ведомство на Тарантино била подарена книга със стихове на Борис Пастернак. Както е известно големият режисьор е голям почитател на поета. През 2004 година то специално пътувал до Русия, за да поднесе цветя на гроба на Пастернак в Переделкино. Едно от любимите му стихотворения е „Нобеловата награда“.

В същото време "Сони пикчърс телевижън" (Sony Pictures Television) обяви, че съвместно с Куентин Тарантино ще представят "Седмица на филмите за шейсетте години".

Маратонът ще се състои от девет филма от филмотеката на Columbia Pictures, заснети в периода 1958 – 1970 година, персонално подбрани от Тарантино. Общото между тях е, че всеки един е послужил като вдъхновение за последната му лента, в която действието се развива през 1969-та.