Георги Георгиев: Как уволнени заради смъртни случаи се връщат на бял кон в Столична община?

Политика
11:20 - 30 Ноември 2023
2481
Георги Георгиев: Как уволнени заради смъртни случаи се връщат на бял кон в Столична община?

Васил Терзиев няма екипа, за който говореше. Вероятно той е бил подведен, за да се върнат уволнени кадри от  Йорданка Фандъкова на бял кон в Столична община. Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев - уволненият от госпожа Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци. Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент със смъртен случай под негово ръководство. Загинал е работник в завода за отпадъци, ден по-късно подаде оставка и зам.-кметът по екология. Същият човек е осъден от ВКС във връзка с друга авария в "Кремиковци" с трима загинали и над 20 ранени. Тоест, в две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая". 

Това заяви Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ в СОС, по време на днешното заседание на съвета. 

"Вероятно кметът е бил подведен, не укоряваме него, трябва да се провери кой го е предложил, за да е ясно

как хора, които са уволнени заради смъртни случаи, се връщат на бял кон в Столична община.

Това ли са новите стандарти, това ли е подготвеният екип? Уволнени кадри на Фандъкова да бъдат връщани пред парадния вход", не спря с критиките Георгиев.

Общинският съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев отправи и други критики към столичния кмет. По думите му и до ден днешен София не е почистена от падналите клони и дървета. 

"Това ли са новите стандарти? Градът не е почистен от падналите клони и дървета. Всички обяснения, че ситуацията е овладяна, останаха голословни", критикува той и призова час по-скоро да се създаде добра организация.

"Колегите, които трябваше да бъдат спасители на София, са спасители в кишата, която за щастие от дъжда се стопи. Останаха обаче клоните. Това не е заяждане от опозицията", заяви още Георги Георгиев. 

"Кой ще управлява СОС? Това е важният въпрос сега. Ако премиерата не се отложи, ще трябва да плащаме всички софиянци. Клоните, почистването на София ни интересува, а не обещанията дадени на Борис Бонев. Той няма да е първият излъган от ПП", напомни той.