Георги Гергов пред Lupa.bg: Да, чувал съм за 30-те милиона рушвет!

Актуални новини
21:36 - 04 Април 2019
4447
Георги Гергов пред Lupa.bg: Да, чувал съм за 30-те милиона рушвет!

Георги Гергов потвърди пред репортер на Lupa.bg в четвъртък вечерта, че и той е чувал слухове за предлаган колосален рушвет в размер на 30 милиона лева за лидерското място в БСП. „Да, имаше такова нещо... Не съм бил свидетел на това, но се разнесе такава приказка”, потвърди Гергов, който е лидер на областната организация на БСП в Пловдив и в момента е един от най-яростните противници на Нинова в партията.

По-рано през деня на специална пресконференция депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърнески хвърлиха бомбата, че имат достоверна информация, че на вътрешните избори за лидер на столетницата преди 2 години Корнелия Нинова е предложила подкуп от 30 милиона лева на тогавашния председател на партията Михаил Миков, за да се откаже той от поста си. В интервю за Lupa.bg Тома Биков обяви, че не говори празни приказки и „има свидетели, които са живи и здрави”. И призова журналистите да разровят случая и да достигнат до истината.

Георги Гергов отклони поканата за интервю на Lupa.bg но призна пред наш репортер, че и той е чувал този слух.

„Това много се говореше в нашата партия тогава, но пак ви казвам, не съм бил свидетел на офертата. Вижте, при Корнелия Нинова по принцип всичко може да се случи. Нищо, свързано с нея, няма да ме учуди. Питайте я нея по този въпрос, тя и няколкото човека около нея трябва да кажат. Те по принцип са много словоохотливи пред медиите, сега не знам защо не говорят", заяви Георги Гергов.

Пред друга медиа той допълва: „Нинова и на мен предложи да стана зам.-председател на БСП, за да я подкрепя, но ме излъга. Бяхме с Красимир Янков двамата."