Георги Марков: Венецианската комисия да се качва на гондолата и да не го играе настойник

Според бившия конституционен съдия България няма нужда от прокурор, който да разследва главния

Политика
14:21 - 16 Декември 2020
1386
Георги Марков: Венецианската комисия да се качва на гондолата и да не го играе настойник

"България няма нужда от втори главен прокурор, който да разследва първия, че трябва и трети да разследва втория". Това коментира в профила си във фейсбук депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков по повод внесения именно от депутати от неговата партия, с подкрепата на колегите им от Обединени патриоти, законопроект, предвиждащ независим прокурор да може да провежда разследване в случай на законови нарушения, извършени от главния прокурор.

''Конституционният съд даде задължително тълкуване, че всеки прокурор в държавата може да проведе разследване на главния. Качете в една гондола Венецианската комисия да прочете решението. Не ни трябват циркове и скандали по време на чума'', коментира пред "Правен свят" Марков.

''Не може да има задължително тълкуване на решенията на Конституционния съд и да има някой, който да наблюдава главния прокурор и да седи цял ден без работа. Венецианската комисия не ни е настойник. В момента нещата са екстремални. Представете си какъв скандал ще бъде при избора на втория главен прокурор, ако се избира сега?'', коментира още бившия конституционен съдия и беше категориче, че идеята е не само нецелесъобразна, но и безмислена.